Botelo a fartar en Valdeorras
1.350 comensais desfrutan na festa gastronómica do Barco: 850 quilos do produto estrela, 150 de chourizo e mil entre pataca e verdura
J. F.
O botelo, un embutido elaborado co estómago ou intestino groso do porco, enchido de costela picada e adubada con allo, pemento e sal, e finalmente curado, é o produto estrela da festa gastronómica que leva o seu nome no Barco de Valdeorras.
Este sábado, arredor de 1.350 comensais desfrutaron da comida no pavillón de Calabagueiros –houbo cheo–, na edición 21 dunha cita gastronómica que se complementa coas segundas Xornadas do Botelo, en dezaoito restaurantes do municipio e da súa contorna.
Na comida veciñal de onte, cun ambiente multitudinario coma o de antes da pandemia, a organización tiña preparados 850 quilos de botelo, para acompañalos con 150 quilos de chourizo, 500 de pataca e outros 500 de verdura.
Ademais, había en existencias 700 botellas de viño e, como sobremesa, 150 bicas e 60 tortas de roxóns. E, de remate, café e licor.
A xornada festiva no Barco de Valdeorras comezou no teatro Lauro Olmo, ás doce do mediodía, co pregón a cargo do actor Federico Pérez Rey.
Tamén se realizou unha mención de honra a Adela Pombo Fernández, unha cociñeira xubilada do colexio público CEIP Condesa de Fenosa.
- La adjudicación de las obras del Parque Coto de Canedo entra en la recta final
- Empezamos la obra de la plaza de abastos de A Ponte con la ilusión de reabrirla cuanto antes
- Emilio González Afonso deja este martes su cargo de subdelegado de Gobierno en Ourense
- El reto de emprender en el rural ourensano: “Falta más oferta de viviendas y necesitamos mejorar el transporte”
- “Espero que Pedro Sánchez no dimita porque es más necesario ahora que nunca para este país”
- Manuel Pardo tomó posesión como nuevo delegado territorial de la Xunta
- Menor ve “muy potente” la representación de Ourense en la Xunta al sumar 11 cargos
- El campus prueba con éxito una antena para un vehículo de exploración lunar