Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Daniel Cochón.

"A selección do gando sempre foi a nosa principal fortaleza"

"A orixe do éxito reside na profesionalidade de José e Avelino Cochón, que fundaron a empresa en 1984"

--¿Qué supón este recoñemento para a empresa?

-Este premio supón un recoñecemento á traxectoria dunha empresa familiar, Frigoríficos Bandeira, que, nos seus 35 anos de existencia, conseguiu ser unha referencia no sector, por tanto é unha gran honra recibir este premio que supón o recoñecemento ao traballo desenvolto por unha familia, por un gran equipo de profesionais, por un gran equipo de traballadores...

-Frigoríficos Bandeira comezou a funcionar en 1984. ¿Por qué decidiron montar o matadoiro? ¿Tiñan algunha relación co sector?

-José e Avelino Cochón son quen, no ano 1984, fundaron a empresa. Aínda que xa con anterioridade estaban relacionados e inmersos neste negocio da carne, foi grazas á súa gran experiencia -adquirida xeración tras xeración desde o seu avó paterno- no trato de gando, o que situou a Frigoríficos Bandeira no que é hoxe en día.

-¿Con canta xente comezou funcionando a empresa e qué plantilla ten hoxe en día?

-En Frigoríficos Bandeira somos 85 traballadores directos, que se reparten entre as instalacións de Bandeira e Madrid. Trátase dun persoal altamente cualificado e moi comprometido coa calidade. Empezarón sendo uns catro ou cinco operarios.

-¿Qué diferencia a este matadoiros doutros que funcionan na comarca?

-Dende que nos adicamos ó sacrificio e a comercialización do vacún maior a selección do gando sempre foi a nosa principal fortaleza, en consecuencia o negocio foi medrando e os clientes foron demandando o noso producto. Así as cousas, vímonos na obriga de mellorar e ampliar, a nosa capacidade frigorífica, os controis microbiolóxicos, o benestar animal, o control dos procesos productivos... No 2007 sacrificabamos 17.000 vacas ano ano, e a día de hoxe case 60.000.

-¿Iniciativas como estar en Mercamadrid ou suministrar carne ao chef Martín Berasategui axuda a darse a coñecer, ou é o resultado de ter un moi bo producto?

-A orixe do éxito reside na profesionalidade de meu pai e meu tio.

-¿De ónde son os provedores do matadoiro?

-Abastecémonos, fundamentalmente, de gando vacún nado e criado en Galicia, Asturias e o norte de Portugal.

-¿Considera que polémicas coma a da carne mechada ou a corrente animalista e vegana pode afectar ao consumo de carne? ¿Ou o consumidor é consciente dos numerosos controles que pasa a carne ao longo de todo o proceso?

-Nós temos implantado sistemas de autocontrol baseados en estudos rigorosos e cientificamente avalados, sistemas que inclúen a análise dos riscos e o control dos puntos críticos no proceso de fabricación, cun rexistro documental sistemático de todos os procesos e procedementos de control. O risco cero en seguridade alimentaria é imposible de lograr, pero que, con todo, o nivel de seguridade alimentaria actual en España é o máis alto que tivemos nunca. A información que chega ó consumidor en moitos casos non é veraz. O rechazo de consumo de carne responde máis a intereses económicos dirixidos, que nada teñen que ver coa alimentación saudable. No caso da carne mechada, hai que deixar claro que se elabora so con porcino.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.