Remedio á afumadura e ó salgado

08.05.2016 | 04:55
Remedio á afumadura e ó salgado

"Na década de 1960 o poder adquisitivo comeza a medrar nos fogares urbanos, que adquiren frigoríficos cun pequeno conxelador. Nos vinte anos que seguen, a electrificación acaba de estenderse ás aldeas e ás vivendas rurais. É nelas onde os arcóns conxeladores se difunden a partir dos anos 80, aproveitando que os labregos non andan sobrados de cartos, mais contan cunha superficie abondosa do espazo útil que escasea nos pisos da cidade" [...]. "As familias incorporan daquela na súa dieta o peixe conxelado, mais sobre todo atopan no frío industrial a maneira de escapar á tiranía secular do secado, a afumadura e a salgadura: é posible criar polos, un porco, mesmo un xato, matalos, tallalos e conservalos en frío para consumilos ao longo do ano; verduras e legumes".

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Calendario laboral y escolar 2017/2018

Calendario laboral 2018 en Galicia

Calendario Laboral 2018 en Galicia

Aquí tienes a tú disposición todos los días festivos en  Vigo y en Galicia , así como el Calendario escolar 2017/2018 .

 

 

GALICIA EN VINOS

Galicia en Vinos

Todos los vinos de Galicia

Consulta aquí todos los vinos de las cinco denominaciones de origen de Galicia


Enlaces recomendados: Premios Cine