07 de abril de 2008
07.04.2008
L'Arnau de Vilanova

El nens ingresats per intoxicació a Bellpuig seran donats d'alta aquest dimarts

07.04.2008 | 20:52

Els quatre nens que resten ingressats a l'hospital universitari Arnau de Vilanova de Lleida com a conseqüència d'una intoxicació alimentària en el transcurs d'una festa popular a Bellpuig (Urgell) seran donats d'alta durant el dia de dimarts si continuen evolucionant favorablement com fins ara, segons han indicat fonts del centre hospitalari.

Els quatre nens que resten ingressats a l'Arnau de Vilanova per una intoxicació alimentària a Bellpuig seran donats d'alta aquest dimarts

El Departament de Salut ha assegurat que els símptomes, la rapidesa amb què van aparèixer els mateixos i el quadre de recuperació dels afectats és compatible amb una intoxicació alimentària produïda per la toxina estafilocòcica. Els equips d'Epidemiologia i de Protecció de la Salut continuen investigant quin ha estat l'origen de la intoxicació.

El Departament de Salut investiga quina podria ser la causa de la intoxicació, que es va produir aquest diumenge en el transcurs d'una festa popular a Bellpuig, on participaven unes 230 persones. Un total de 39 persones -37 d'ells nens i 2 adults- van patir vòmits i diarrea a mitja tarda compatible amb una infecció alimentària, segons Salut.

A partir de les sis de la tarda l'Arnau de Vilanova va començar a atendre els afectats derivats de l'ABS de Bellpuig. La majoria dels afectats van ser donats d'alta aquest diumenge a la tarda, tot i que aquest dilluns encara queden quatre menors ingressats.

Els tècnics del Departament de Salut han posat en marxa la corresponent enquesta epidemiològica i han iniciat la recollida de mostres dels aliments i de femta dels afectats per a la seva posterior anàlisi. A la vegada, els equips de Protecció de la Salut investiguen l'origen, la manipulació i el procés d'elaboració dels aliments. Està previst que la setmana vinent es coneguin els resultats de les anàlisis del laboratori. Els familiars dels pacients han indicat que els nens van menjar macarrons i gelat, mentre els adults van consumir un menú diferent.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Calendario laboral y escolar 2017/2018

Calendario laboral 2018 en Galicia

Calendario Laboral 2018 en Galicia

Aquí tienes a tú disposición todos los días festivos en  Vigo y en Galicia , así como el Calendario escolar 2017/2018 .

 

 
Enlaces recomendados: Premios Cine