11 de junio de 2008
11.06.2008
segon dia de les PAU

Els estudiants catalans troben textos de Plató, Descartes i un discurs de Manuel de Azaña

11.06.2008 | 21:00

Els estudiants catalans han realitzat al llarg d'aquest dimecres al matí els exàmens del segon dia de les PAU (Proves d'Accés a la Universitat).

Les proves que determinaran el 40% de la nota que els permetrà, o no, accedir a la carrera universitària que hagin triat acabaran demà dijous. A l'examen de Filosofia els joves opositors han pogut escollir entre un fragment de l'obra 'El discurs del mètode', de René Descartes, o un de la 'República', de Plató. Una estadística de la conflictivitat laboral a l'estat espanyol entre 1915 i 1930 o el discurs de Manuel de Azaña en el debat de l'Estatut d'Autonomia han estat les opcions que s'han trobat al control d'Història.

Al llarg del matí d'aquest dimecres, els gairebé 25.000 estudiants catalans que s'estan examinant de les PAU han realitzat, segons les seves eleccions de batxillerat, els exàmens de Filosofia, Història, Geografia, Matemàtiques i Dibuix Tècnic.

A L'examen de Filosofia han topat amb fragments de text provinent d'un llibre de Descartes, a l'opció A, i de Plató, a l'opció B. A continuació, l'examen demanava als estudiants que resumissin les idees principals d'aquests fragments i expliquessin breument què volien dir expressions com 'idees de diverses coses sensibles' o 'subsistir', incloses dins el text de Descartes, i 'bé en si mateix' o 'desgraciats captius', incloses en el de Plató.

A l'examen d'Història han hagut de triar entre un discurs del president del Consell de Ministres, Manuel Azaña, en el debat de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya del 27 de maig del 1932 i una estadística de les vagues obreres a l'estat espanyol entre 1915 i 1930. Els aspirants a entrar a la universitat han hagut de comentar la procedència d'aquestes fonts i contextualitzar el període històric de procedència de cadascuna d'elles.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
 
Enlaces recomendados: Premios Cine