28 de abril de 2008
28.04.2008
Seguretat internacional

Iran assegura tenir una "proposta adequada" per a solucionar el contenciós pel programa atòmic iranià

28.04.2008 | 20:52

El principal negociador iranià en matèria nuclear, Sayed Yalili, va anunciar avui que el seu país té una "proposta adequada" per a reprendre la negociació amb la comunitat internacional i solucionar el contenciós pel programa atòmic iranià.

Yalili va fer aquesta proposta després de la seva reunió a Teheran amb el secretari adjunt del Consell de Seguretat de Rússia, Valentin Sóbolev, qui va arribar anit a Iran per a tractar de les relacions bilaterals en matèria de seguretat i analitzar la cooperació nuclear entre els dos països.

El responsable iranià, citat per la televisió AL Alam, no va donar a conèixer detalls sobre la proposta del seu país, però va reiterar que "pot constituir una base adequada per a reprendre la negociació amb el grup dels 5+1" (els cinc membres permanents del Consell de Seguretat de l'ONU, més Alemanya).

També va dir que la proposta serà anunciada "abans de gaire", que "inclou diversos punts, especialment en els perfils polític i de la seguretat", i que el seu principal objectiu és "cooperar en favor de la seguretat internacional".

"Iran creu que es pot negociar amb les potències influents que tenen la voluntat d'establir la pau i la seguretat en el món a força del respecte mutu", va agregar.

Yalili va deixar clar, de totes maneres, que Iran "negociarà únicament amb els països que reconeixen els drets i la sobirania dels pobles", en aparent al·lusió que els iranians no pensen suspendre les seves activitats atòmiques, que asseguren que són pacífiques.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
 
Enlaces recomendados: Premios Cine