02 de abril de 2008
02.04.2008
Liberació

La missió francesa per trobar Betancourt surt avui o demà cap a Colòmbia

02.04.2008 | 15:20

La missió humanitària que el president francès, Nicolas Sarkozy, pretén enviar a Colòmbia per localitzar Ingrid Betancourt sortirà avui mateix o demà, segons informen avui els mitjans francesos, després que ahir el president colombià, Álvaro Uribe, acceptés una petició en aquest sentit del mandatari francès.

Els dos emissaris de l'Elisi, un dels quals serà un metge, estaran acompanyats pel Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) i intentaran trobar Betancourt, segrestada per les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) des de fa més de sis anys i l'estat de salut de la qual és molt fràgil.

Ahir, Sarkozy va conversar amb Uribe per telèfon, després de la qual cosa el president colombià va anunciar que, a petició del seu homòleg, suspendrà les operacions militars al sud-est del país, regió en la qual es creu que estaria retinguda l'excandidata a la presidència colombiana, quan rebi les coordenades del lloc al qual es traslladarà la missió.

L'objectiu de la missió humanitària, segons ha explicat el mateix Uribe, serà "contactar amb els ostatges i prestar-los assistència mèdica".

Prèviament, el president francès va llançar ahir un missatge al líder de les FARC, Manuel Marulanda, al qual va demanar l'alliberament de Betancourt, perquè corre "perill de mort imminent", i el va advertir que ell seria el "responsable" últim si aquesta morís.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
 
Enlaces recomendados: Premios Cine