28 de noviembre de 2008
28.11.2008
Dades

L'IPC avançat de novembre baixa fins al 2,4% i arriba a nivells del juny del 2007

28.11.2008 | 11:47

La inflació anual estimada de l'IPC harmonitzat del mes de novembre del 2008 s'ha situat en el 2,4%, segons dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Aquest indicador és un avançament de l'índex de preus al consum (IPC) harmonitzat que, si es confirmés, suposaria una disminució de més d'un punt en la taxa anual al mercat espanyol, ja que durant el mes d'octubre la variació va ser del 3,6%. Si es confirmés aquesta dada, la inflació se situaria a nivells del juny del 2007. La dada definitiva de l'IPC és previst que es publiqui el proper 12 de desembre.

nflació baixaria fins el 2,5% al novembre, una dècima per sobre del que apunta l'índex avançat, i al desembre arribaria al 2%. Segons les previsions de Solbes, la tendència serà a la baixa l'any vinent, i al juliol es podria marcar un mínim de l'1%, si el preu del petroli es manté durant els pròxims mesos.

Solbes també va dir que el govern espanyol no està en aquests moments preocupat per una deflació, és a dir, una inflació negativa. Un 'bon element' per evitar-la, segons Solbes, és que els bancs centrals segueixin rebaixant els tipus, creant d'aquesta manera una major demanda. Precisament, el president del Banc Central Europeu, Jean Claude Trichet, va deixar la porta oberta a noves baixades del tipus de referència de la màxima institució europea en la propera reunió que s'ha de celebrar el 4 de desembre vinent.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine