Ministra de Ciència i Innovació

Garmendia anuncia que el seu ministeri apostarà per la ´translació´ del potencial científic a la pràctica clínica i assistencial

30.06.2008 | 15:00

La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, ha anunciat alguns reptes que el seu ministeri té plantejats aquesta legislatura com 'la translació' del potencial científic a la pràctica clínica i assistencial, l'enfortiment de les capacitats innovadores dels principals agents del sistema i l'enfortiment de la col·laboració amb la indústria farmacèutica i biotecnològica.

a mencionat 'amb orgull' que l'Estat espanyol 's'ha situat entre les potències mundials en la investigació bàsica i desenvolupament clínic de teràpies avançades. Ha fet aquestes declaracions a Barcelona durant la inauguració de la III Conferència Internacional de Teràpia Cel·lular i Medicina Regenerativa.

Garmendia ha ressaltat el matí d'aquest dilluns a Barcelona que la Llei d'Investigació Biomèdica ha convertit l'Estat espanyol en un dels països amb un marc més flexible i dels més avançats a nivell mundial. També ha destacat l'increment de la investigació biosanitària competitiva finançada amb fons públics en el marc del Pla I+D+I del període 2008-2011. Garmendia s'ha referit també al desenvolupament, en els últims anys, d'un teixit de més de 200 companyies biotecnològiques, amb una facturació propera als 500 MEUR i més de 3.000 treballadors, que han registrat taxes anuals de creixement en aquestes variables del 20%.

També ha subratllat que activitats com la III Conferencia Internacional de Teràpia Cel·lular i Medicina Regenerativa estan 'perfectament alineats' amb els valors que comparteixen totes les polítiques del Ministeri de Ciència i Innovació. Entre aquests valors ha destacat 'la cooperació com eina necessària per competir amb garanties globalment, la internacionalització de la nostra ciència i de les nostres empreses innovadores, la divulgació a la ciutadania d'una cultura científica i d'innovació i, per últim, una aposta clara per l'excel·lència tant pel que fa al Sistema Universitari com als Organismes Públics d'Investigació'.

Enlaces recomendados: Premios Cine