Víctor Freixanes, Presidente de Galaxia: "A cultura galega non sería a mesma sen Galaxia"

 
Víctor Freixanes. / f.v.
Víctor Freixanes. / f.v. 

M. M. / VIGO Desde o ano 2002, Víctor Freixanes recolle o testemuño de Carlos Casares á fronte da Editorial Galaxia, un proxecto cultural que xa leva 57 anos de vida á espera de afrontar os retos do presente e do futuro. O vindeiro 25 de xullo, a firma galega recollerá a Medalla de Ouro de Galicia, concedida polo Consello da Xunta.
- Parabéns, ante todo. Un gran orgullo recibir a Medalla de Galicia.
- A Editorial Galaxia é quen a recibe no recoñecemento de 57 anos de historia e de memoria dos que fixeron posible isto. Foron contribucións históricas como a de Otero Pedrayo, Manuel Gómez Román, Ramón Piñeiro, Fernández del Riego ou Isla Couto. Todos eles sabían que non traballaban tanto para o presente como para o futuro. É difícil entender a sociedade contemporánea sen Galaxia.
- Pódese dicir que deu o primeiro paso para o desenvolvemento editorial galego.
- Non só Galaxia, porque desde os anos 70 e 80, floreceron iniciativas editoriais importantes. Galaxia aínda hoxe é máis ca unha editorial. A cultura galega non sería a mesma sen o proxecto de Galaxia.
- Na actualidade, fálase moito dos retos e dos desafíos do sector. Como os diagnostica vostede?
- Recibimos a Medalla como premio dunha memoria histórica pero queremos que sexa un proxecto de futuro. Temos que ser conscientes dos novos tempos. Acabamos de asinar un convenio con Google para dixitalizar todos os fondos históricos da editoria, con 2.500 títulos desde os clásicos, ás obras de coñecemento... que estarán na rede. Unha editorial non só é un sitio para facer libros senón onde se xestionan proxectos culturais. O acordo con Google permitirá ofrecer o escaparate universal da cultura galega pero recaendo a comercialización en Galaxia.
- Deben tender ás alianzas as editoras galegas?
- En Galicia, somos tres ou catro as que vendemos o 80%. A cultura galega ten que ser consciente de que non hai fronteiras, hai que ensaiar fórmulas de federación para desenvolver proxectos. A nosa fórmula non é incompatible con alianzas de participación con outras empresas.

  HEMEROTECA

Cine


Nicole Kidman y Clive Owen.
Nicole Kidman y Clive Owen.

Kidman y Owen, una pareja de cine

La película sobre la historia de amor de Martha Gellhom y Ernest Hemingway verá la luz en Estados...

Robert Downey Jr. en la portada de Esquire.

Los grandes temores de Robert Downey Jr.

El artista reconoce que hay mil y una formas de tener miedo, pero asegura que todo se le pasó...

Los nuevos carteles de Spiderman.

The Amazing Spider-Man presenta dos nuevos carteles

En los dos nuevos posters que nos llegan a través de Yahoo Movies, vemos al hombre araña en dos...

Jennifer Lawrence protagoniza 'Los juegos del hambre'.

´Los juegos del hambre´: Un ´reality´ a vida o muerte

La película protagonizada por Jennifer Lawrence devora la taquilla internacional una semana antes...

La pesca del salmón en Yemen.

La pesca del salmón en Yemen: Sarcasmo para mayores de edad

Lasse HallstrÖm presenta su última obra, escrita por Simon Beaufoy y protagonizada por Ewan...

La sombra de la traición.

La sombra de la traición: El espíritu de la guerra fría

Como tantos otros filmes de espionaje, 'La sombra de la traición' está ambientada en la capital de...

Síguenos en...

CANAL LOTERÍAS Y APUESTAS

Sorteos de la
lotería y la quiniela

Loterías y apuestas

Consulta los resultados de los principales sorteos de la lotería y la quiniela.
Fuente:
 

Gastronomía


Arroz con atún y espinacas.
Arroz con atún y espinacas.

Arroz con atún y espinacas

Existen en el mercado múltiples productos autodenominados arroz y, a veces, la realidad dista...

Melón con queso blanco.

Melón con queso blanco

Un postre exquisito, fácil de preparar y perfecto para los días de calor

Un menú bajo en calorías.

Comidas bajas en caloría

Te presentamos un delicioso menú, perfecto para empezar a preparar tu cuerpo para la 'Operación...

Dos clientes degustan una mariscada en un restaurante de O Grove, en Semana Santa.  //  Muñiz

O Grove revitaliza su oferta gastronómica con propuestas de guisos y ´caldeiradas´

El sector turístico presenta otra forma más del ciclo sobre la cocina del mar

Una pareja muestra dos de las raciones.  // Noé Parga

Marcón dio buena cuenta de la fabada

La organización preparó 150 kilos de habas en la sexta edición de la fiesta

Andoni Aduriz junto a su equipo de trabajo.

´La gente invierte mucho para ligar y menos para cuidarse´

El prestigioso cocinero vasco Andoni Aduriz presenta en Lisboa tres innovadores platos a base de...

CONÓZCANOS: CONTACTO | FARO DE VIGO | LOCALIZACIÓN Y DELEGACIONES | CLUB FARO DE VIGO | ACERCA DE ED. GALEGO PUBLICIDAD: TARIFAS | CONTRATAR
farodevigo.es es un producto de Editorial Prensa Ibérica
Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de este medio, salvo autorización expresa de farodevigo.es. Así mismo, queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual.
 


  Aviso legal
  
  
Otros medios del grupo Editorial Prensa Ibérica
Diari de Girona  | Diario de Ibiza  | Diario de Mallorca | El Diari  | Empordà  | Información  | La Opinión A Coruña  |  La Opinión de Granada  |  La Opinión de Málaga  | La Opinión de Murcia  | La Opinión de Tenerife  | La Opinión de Zamora  | La Provincia  |  La Nueva España  | Levante-EMV  | Mallorca Zeitung  | Regió 7  | Superdeporte  | The Adelaide Review  | 97.7 La Radio  | Blog Mis-Recetas  | Euroresidentes  | Lotería de Navidad | Oscars | Premios Goya