segon dia de les PAU

Els estudiants catalans troben textos de Plató, Descartes i un discurs de Manuel de Azaña

11.06.2008 | 21:00

Els estudiants catalans han realitzat al llarg d'aquest dimecres al matí els exàmens del segon dia de les PAU (Proves d'Accés a la Universitat).

Les proves que determinaran el 40% de la nota que els permetrà, o no, accedir a la carrera universitària que hagin triat acabaran demà dijous. A l'examen de Filosofia els joves opositors han pogut escollir entre un fragment de l'obra 'El discurs del mètode', de René Descartes, o un de la 'República', de Plató. Una estadística de la conflictivitat laboral a l'estat espanyol entre 1915 i 1930 o el discurs de Manuel de Azaña en el debat de l'Estatut d'Autonomia han estat les opcions que s'han trobat al control d'Història.

Al llarg del matí d'aquest dimecres, els gairebé 25.000 estudiants catalans que s'estan examinant de les PAU han realitzat, segons les seves eleccions de batxillerat, els exàmens de Filosofia, Història, Geografia, Matemàtiques i Dibuix Tècnic.

A L'examen de Filosofia han topat amb fragments de text provinent d'un llibre de Descartes, a l'opció A, i de Plató, a l'opció B. A continuació, l'examen demanava als estudiants que resumissin les idees principals d'aquests fragments i expliquessin breument què volien dir expressions com 'idees de diverses coses sensibles' o 'subsistir', incloses dins el text de Descartes, i 'bé en si mateix' o 'desgraciats captius', incloses en el de Plató.

A l'examen d'Història han hagut de triar entre un discurs del president del Consell de Ministres, Manuel Azaña, en el debat de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya del 27 de maig del 1932 i una estadística de les vagues obreres a l'estat espanyol entre 1915 i 1930. Els aspirants a entrar a la universitat han hagut de comentar la procedència d'aquestes fonts i contextualitzar el període històric de procedència de cadascuna d'elles.

Sociedad y Cultura

Johnny Depp, Charlie Sheen y Kevin Dillon
Depp, Sheen y Dillon celebran el 30 aniversario de ´Platoon´

Depp, Sheen y Dillon celebran el 30 aniversario de ´Platoon´

Los protagonistas de la cinta de Oliver Stone se reúnen en una fiesta que comparten en Instagram

Casi 250 personas han muerto ahogadas este año

El 81% de las víctimas han sido hombres - En lo que llevamos de julio ya han fallecido 36 personas

Descubre las cinco mejores heroínas del cine de acción

Descubre las cinco mejores heroínas del cine de acción

'Wonder Woman' es la primera en superar la barrera de los 100 millones en su estreno en EEUU

 
Enlaces recomendados: Premios Cine