15 de noviembre de 2017
15.11.2017

O Cocido como motor económico do pobo de Lalín

15.11.2017 | 03:32

A conferencia-coloquio do Club FARO en Lalín de onte tivo un apartado especial para o plato por excelencia da cociña dezana, e tamén da galega. Foi Pepe Solla o encargado de preguntar aos numerosos cociñeiros locais "se credes que o tema do cocido vos perxudica máis do que vos beneficia e pode ser un corsé que fai difícil variar cousas?". O alcalde de Lalín, Rafael Cuiña, foi o encargado de contestar en primeiro lugar decindo que "eu o vexo como a evidencia de que é o motor económico importante, e que este goberno pensa que Lalín ten que ser moito máis que cocido, o que pasa é que cando as cousas están funcionando non deben mudar demasiado; penso que estamos apostando por políticas de turismos como non se fixo en moitos anos". Cuiña tamén explicou que "temos que diversificar dentro da calidade" para manter a Lalín como un dos destinos turísticos do interior de Galicia.

O debate trasladouse ao patio de butacas coas intervencións de varios hosteleiros locais presentes, que aproveitaron a cita para manifestar as súas opinións. Todos eles coincidiron en afirmar que o cocido é un plato que axuda a sobrevivir aos establecementos lalinenses todo o ano. Tamén se escoitaron opinións sobre a importancia da formación no eido hosteleiro, ao que Solla e Cannas contestaron reafirmando esa idea. O chef de Casa Solla chegou a afirmar que "eu teño a sensación de que a receita do cocido, e o propio proceso do cocido, e tan diverso que só cun cocido se podería facer toda unha carta evolucionada porque é algo brutal". Solla insistiu en aproveitar todas as fases da preparación do cocido para elaborar un menú de restaurante, o que aproveitou o alcalde Cuiña para bromear insinuando a apertura dun novo local do prestixioso chef en Lalín.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Deportes Deza

Javicho, ayer, en las instalaciones de Worldrone en A Estrada. // Bernabé/Ana Agra
Del césped al cielo

Del césped al cielo

El centrocampista del Estradense Javier Vázquez "Javicho" compagina su afición por el fútbol con...

Buen inicio del Basketdeza premini

Buen inicio del Basketdeza premini

Gran inicio de temporada de un renovado Segurlamas Basketdeza en la categoría Premini, en...

Cuarto y quinto puesto para el club San Paio en el campeonato provincial

Cuarto y quinto puesto para el club San Paio en el campeonato provincial

El Club Deportivo San Paio participó en el provincial de la Liga Gallega de invierno Abanca...

Emilio Montilla vence en el Trail Mosteiro de Caaveiro

Emilio Montilla vence en el Trail Mosteiro de Caaveiro

El club de montaña La Gramola GTR ha contado con una variada representación el pasado fin de...

Piloño y el secreto de la eterna juventud

Piloño y el secreto de la eterna juventud

El equipo dezano lidera la Primera Autonómica con un plantel con una media de edad que supera los...

El Atletismo A Estrada, tercero en la fase provincial de la Liga Gallega

El Atletismo A Estrada, tercero en la fase provincial de la Liga Gallega

El Atletismo A Estrada se desplazó el pasado fin de semana a las pistas del CGTD para la...

Calendario laboral y escolar 2016/2017

Calendario laboral 2017 en Galicia

Calendario Laboral 2017 en Galicia

Aquí tienes a tú disposición todos los días festivos en  Vigo y en Galicia , así como el Calendario escolar 2016/2017 .

 

 

Deza-Tabeirós-Montes

El orgullo de ser de Lalín

El Concello lanza otra campaña de empadronamiento para preservar la primera categoría

Forcarei organiza la Festa da Richada del 1 al 3 de diciembre

Forcarei organiza la Festa da Richada del 1 al 3 de diciembre

La celebración gastronómica se complementará este año con actividades deportivas, astronomía,...

El Closing Tour abre la venta de entradas en una veintena de puntos

Uno es a través de la web de Abanca y los otros son establecimientos físicos

El Concello propone acometer la parcelaria en Loño, Arnego y Toiriz

El Concello propone acometer la parcelaria en Loño, Arnego y Toiriz

Los vecinos deben justificar la necesidad de la reordenación - La consellería prevé publicar el...

600 kilos de buen paladar

600 kilos de buen paladar

El ourensano Carlos Cibeira vende en la Lonja de Silleda una vaca de 10 años por 1.800 euros

Un xardín con vistas ao Castro

Un xardín con vistas ao Castro

O Concello aproba hoxe a terceira fase da humanización da Praza de Galicia, que gañará espazos...

Enlaces recomendados: Premios Cine