Jutjat

L´Audiència Nacional processa el líder d´Al-Qaida a l´Estat per finançar cèl·lules gihadistes des de la presó

28.04.2008 | 15:57

El titular del Jutjat Central d'Instrucció número 2 de l'Audiència Nacional, Ismael Moreno, assegura en una interlocutòria que Muhamed Galeb Kalaje, Bassam Dalati i Imad Eddin Barakat, àlies Abu Dahdah, considerat líder d'Al-Qaida a l'estat espanyol, constituïen un grup organitzat que es dedicava a finançar cèl·lules terroristes gihadistes des de la presó, entre 2006 i 2007. Segons el magistrat, Abu Dahdah va rebre dos xecs de 48.080,97 euros i 3.080,30 euros a finals del 2006, pagaments que no tenen justificació en aportacions a cap societat mercantil.

Segons relata l'escrit del jutge Ismael Moreno, Muhamed Galeb Kalaje des de la presó s'encarregava de donar instruccions per dur a terme el finançament de cèl·lules terroristes que consistia en extreure fons d'un entramat societari que, posteriorment, s'entregava a Abu Dahdah.

Bassam Dalati traspassava els fons de les societats constituïdes, 'i com a mínim en part' els entregava pel finançament de cèl·lules de caràcter terrorista. Durant els registres, explica l'escrit, s'ha trobat diversa documentació que acredita el pagament de dos xecs que tenen com a beneficiari 'sense causa que els justifiqui' a Imad Eddin Barakat, conegut com Abu Dahdah.

Imad Eddin Barakat, Abu Dahdah, condemnat a dotze anys de presó per pertinença a organització terrorista figura la persona que ha rebut aquests pagaments. Concretament, dos xecs emesos el 13 de desembre del 2006 per un import de 48.080,97 euros i 3.080,30 euros, pagaments que segons l'Audiència Nacional, 'no tenen justificació en aportacions a cap societat mercantil, quedant acreditat la carència de recursos econòmics de Barakat per accedir a participacions de cap societat mercantil'.

Aquests fons, segons el tribunal, 'han servit, en part, per finançar cèl·lules de caràcter terrorista'.El jutge processa aquestes tres persones per uns suposats delictes d'integració en organització terrorista i col·laboració amb banda armada. Es manté la presó provisional comunicada i incondicional per Galeb Kalaje i Barakat Yarkas, mentre que Dalti Satut seguirà en llibertat provisional.

L'Audiència Nacional també ordena dipositar en 24 hores una fiança de 20.000 euros cadascun per assegurar les responsabilitats que pugin derivar-se. Si no entreguen la quantitat fixada, s'embargaran els seus béns.

Mundo


Detenido en Rotterdam un español con bombonas de gas junto a un auditorio

Detenido en Rotterdam un español con bombonas de gas junto a un auditorio

Una advertencia de España disparó la alerta, que llevó a suspender un concierto

Arabia Saudí detiene a un adolescente por bailar la Macarena en la calle

Arabia Saudí detiene a un adolescente por bailar la Macarena en la calle

El joven, que apareció bailando en un paso de peatones en un vídeo viral, ya ha sido liberado

Trump vaticina el fin del tratado de comercio con México y Cánada

Trump vaticina el fin del tratado de comercio con México y Cánada

Durante un mitin en Arizona, el presidente, a la defensiva, a vuelto a culpar a los medios de la...


Asesinan en México a un periodista bajo protección del Gobierno

Asesinan en México a un periodista bajo protección del Gobierno

Con la muerte de Cándido Ríos ya son diez los comunicadores asesinados en el país este 2017

EE UU despliega más tropas en Afganistán pero se abre al diálogo con los talibanes

EE UU despliega más tropas en Afganistán pero se abre al diálogo con los talibanes

El presidente estadounidense advierte a su homólogo afgano de que esta decisión no es "un cheque...

 
Enlaces recomendados: Premios Cine